//

Бенедикт ХVI до Мальтійського Ордену: ваша робота - свідчення любові

"Ваш Орден із самого початку відрізнявся вірністю Церкви і наступникам св. Петра, а також справжню духовною ідентичністю, яка відповідає високим релігійним ідеалам", - з такими словами Папа Бенедикт ХVI звернувся до Суверенного Мальтійського Ордену. Його представники прибули 9 лютого до Ватикану, щоб зустрітися зі Святішим Отцем. Приводом стало 900-річчя видання привілею "Pie postulatio voluntatis" від 15 лютого 1113 р., в силу якого Папа Пасхалій II  взяв під опіку Церкви новозасноване госпітальне братство Св. Івана  Хрестителя і зробив його суверенним. Бенедикт ХVI згадав свідчення членами цього Ордену їх великої віри.

 

"Саме через віру члени вашого Ордену протягом багатьох століть жертвували себе для опіки над хворими в Єрусалимі, а потім допомагали паломникам в Святій Землі, які опинилися у великій небезпеці", - підкреслив Папа.

 

Папа нагадав, що в XIX ст. католицький Орден, що діяв з Мальти, почав більш широку милосердну діяльність в служінні хворим і бідним, проте ніколи не відмовлявся від первісних ідеалів: інтенсивного духовного життя членами Ордену.


"Ваш Орден, в порівнянні з іншими установами, що діють на міжнародній арені в наданні допомоги хворим, висловлює солідарність і турботу про розвиток людини, відрізняється християнським натхненням, яке постійно сприяє виконанню соціальних зобов'язань вашими членами", - зазначив Понтифік.

 

Папа побажав, щоб їхня робота, яка в основному проходить в лікарнях та медичних закладах, ніколи не була простою благодійністю, але ефективним виразом і живим свідченням євангельської любові. "Харизма вашого Ордену не прагне влади або впливу тимчасового характеру, але бажає повністю вільно виконувати свою місію на користь загального блага людини, піклуючись особливо про тих, хто найбільше потребує  надії і любові", - на закінчення  сказав Бенедикт ХVI.

 

За матеріалами be.radiovaticana.va