//

Беатифікація вбитого при вівтарі Архиєпископа Сальвадора


До завершення беатифікаційного процесу вбитого 31 рік тому при вівтарі в часі Літургії Архиєпископа Оскара Арнольфо Ромеро не вистачає лише виразу публічного визнання найвищого рангу. На це звернув увагу його наступник на єпископському троні Архиєпископ Хосе Луїс Ескобар.

 

22 березня у Сальвадорі з візитом перебував чинний президент США Барак Обама, який здійснив акт вшанування вбитого Архиєпископа. Крім того, ООН оголосила 24 березня – день вбивства, Міжнародним Днем Права на Правду щодо порушень прав людини і гідності жертв.

 

Велике значення для продовження беатифікаційного процесу мають визнання про уділені ласки і чуда, а також  ознаки приватного культу. Митрополит Сан Сальвадор просив вірних зголошувати такі свідчення, яких зібрали вже багато, але ще не достатньо. Архиєпископ заохотив до приватної молитви за заступництвом Слуги Божого зазначаючи, що до часу винесення до хвали вівтаря публічний культ не є дозволеним. Архиєпископ Ескобар поінформував, що канонічний процес в справі беатифікації його попередника вже пройшов єпархіяльний рівень і тепер проходить в Римі. Остаточне рішення повинна прийняти Апостольська столиця.


 


За матеріалами: Radio Watykanskie