//

Беатифікація першого індуса мирянина

 Даром Року віри і благословенням назвав єпископ Петер Ремігіус, ординарій індійської єпархії Катару, беатифікацію першого мирянина індуса Девасахаяма Пілая. З цієї нагоди тут почалося молитовне чування і духовна підготовка до беатифікації, яку в індійському місті очолить 2 грудня кардинал Анджело Амато, префект Конгрегації у справах канонізації.

 

Блаженний народився в XVIII в. в заможній родині індуїстського священика. У молодості, беручи участь у військово-морській експедиції до Голландії, навернувся на католицтво і після повернення привів до віри всю свою родину. Його позиція викликала протести і гнів індусів з вищих каст, що стало результатом мученицької смерті індуса-католика в 1752р.

 

Останки Пілаї знаходяться біля головного вівтаря собору св. Ксаверія в Катарі. За словами єпископа Петера Ремігіуса, перший світський блаженний Індії має стати прикладом хоробрості і вірності для віруючих і заохотою до міжконфесійного та міжкультурного діалогу для плюралістичного індійського суспільства.

 

За матеріалами http://be.radiovaticana.va