//

Баварці готуються до уродин Бенедикта XVI

Відколи кардинала Йозефа Ратцінгера обрали Папою, будинок у баварському місті Марктл-на-Інні, де народився Бенедикт XVI,  і парохія св. Освальда, в якій він був охрещений, стали місцем частих відвідин туристів.


Щороку 16 квітня у рідному місті Бенедикта ХVI святкують день народження Папи і річницю його обрання Намісником Петра, яке відбулось 19 квітня 2005 року.


Ці дві – історичні тепер – дати стали приводом до різних церемоній в будинку Папи. Через тиждень,  15 квітня ввечері розпочнуться святкові заходи, організовані видавництвом Гердера, які будуть присвячені новій книзі Бенедикта XVI "Ісус з Назарету".  Разом з представниками видавництва участь в обговоренні візьмуть професор Вольфганг Беінерт, відставний догматик Регенсбургу, який належав до "кола учнів Йозефа Ратцінгера", і професор біблійної екзегетики і теології з Пассау, Отто Шванкл. Обговорення буде провадити директор Дому Папи Бенедикта XVI, Людвіг Раішль.

 

У день народження Понтифіка у будинку, де він народився, відбудеться ранкова Літургія , після якої учасники святкувань підуть зі свічками до церкви св. Освальда, в якій майбутнього Папу охрестили кілька годин після народження, 16 квітня 1927 року, у Велику Суботу.


"Той факт, що мене першого охрестили в новоосвяченій воді, вважали особливим знаком", – згадує Папа у своїй книзі "Моє життя" і підкреслює, що він завжди з вдячністю роздумує про те, що його життя від початку було занурене в таємницю Великодня.

 

За матеріалами info.wiara.pl