//

Багатодітнім священичим сім'ям Донецька вручили медалі

У суботу 25 вересня у катедральному храмі Покров Пресвятої Борогодиці у Донецьку відбулося вручення медалей багатодітним священичим сім’ям. Нагадаємо, що нещодавно у Донецько-Харківському екзархаті з благословення екзарха владики Степана (Меньок) введено особливу нагороду багатодітним священичим сім’ям – медаль «Багатодітній сім’ї» і було ухвалено рішення відзначити такими нагородами усі священичі сім’ї екзархату, котрі вже є багатодітними.

 

Слід зазначити, що до нагородження медалями додається грошова премія. Сьогоднішнє вручення медалей в урочистій атмосфері здійснив владика Степан (Меньок), Екзарх Донецько-Харківський, нагороджено 12 священичих сімей.

 

Довідка:

 

Ідея нагородження багатодітних священичих родин виникла давно. З’явилося бажання якось по-особливому відзначити хоча б священичі багатодітні сім’ї. Було розроблено проект медалі трьох ступенів. На одні стороні медалі зображено Святу Родину – Пресвята Богородиця, Св. Йосиф і Дитятко Ісус, а по колу напис: «Українська Греко-Католицька Церква. Донецько-Харківський Екзархат». На другій стороні медалі під написом «Багатодітній сім’ї» зображено маленьку дитинку в колі, неначе в материнській утробі, в обіймах двох долонь, а з кола випромінюються ясні промені світла – як символ Божої опіки.

 

Медаль виготовив греко-католик, ініціатор створення парохії УГКЦ у м. Горлівці, ювелір пан Ярослав Шостак.

 

Зображення Святої Родини покликане спонукати кожну сім’ю до наслідування їхнього життя, а також до молитовних прохань про особливу опіку. Всі зображення і написи – рельєфні.

 

Медаль ІІІ ступеня є срібною з одним діамантом на колодці, вона вручається родині, у котрій народжується третя дитина.

 

Медаль ІІ ступеня є срібною із позолоченим рельєфним зображенням Святої Родини та з двома діамантами на колодці, нею нагороджується родину, яка приводить на світ п’яту дитину.

 

Медаль І ступеня є срібною із позолоченими рельєфними зображеннями Святої Родини з одного боку та малої дитини в колі у долонях з другого з трьома діамантами на колодці, нею нагороджується родину, у якій народжується сьома дитина.

 

Джерело: www.ugcc.dn.ua