//

Багаті народи повинні дотримуватись обіцянок бідним – зустріч ВООЗ

У Женеві відбувається 64-тий загальний з’їзд Всесвітньої Організації Охорони Здоров’я. На зустрічі ВООЗ виступив ватиканський «міністр охорони здоров’я», Голова Папської Ради в справах Душпастирства Служби Здоров’я Архиєпископ Зигмунт Зімовскі.

 

У промові Архиєпископ поділився з усіма радістю католиків і всіх людей доброї волі з нещодавньої беатифікації Івана Павла ІІ, який був відважним оборонцем життя. Шеф ватиканської дикастерії виразив жаль, що , незважаючи на поступ в певних країнах, в світі ще дуже далеко до забезпечення охорони здоров’я для всіх. Мільйони людей не мають елементарного доступу до лікування, тому потрібна справжня солідарність.

 

Багаті країни повинні не лише обіцяти допомогу іншим в розвитку, але і дотримуватись своїх обіцянок. Архиєпископ Зімовскі пригадав, що блаженний Іван Павло ІІ неодноразово закликав до солідарності багатих народів з бідними в питаннях лікарської опіки.

 

Щодо боротьби з епідемією СНІДу голова делегації Апостольської Столиці зробив акцент на значення відповідного виховання щодо сексуальної поведінки для запобігання зараженням.  

 

За матеріалами: Radio Watykanskie