//

Австрія: політик проти примусових шлюбів

Секретар Народної партії Австрії (ÖVP) Себастьян Курц запропонував реформувати австрійське законодавство у зв'язку з тим, що все частіше трапляються шлюби з примусу в ісламських спільнотах, повідомляє "Austrian Times".

 

На даний час, згідно з чинним законодавством, шлюби з примусу не є злочином у випадку, якщо такий шлюб був укладений в іншій країні. Покарання до жителів Австрії за подібний шлюб може бути застосоване лише тоді, коли його було укладено у межах країни. Себастьян Курц, який у квітні цього року був обраний першим держсекретарем з інтеграції, заявив: "Примусові шлюби – це злочини і щодо них не можна виявляти ніякої толерантності».

 

Раніше у жовтні Курц став ініціатором акції під назвою "Єдина Австрія", в якій беруть участь 100 відомих  австрійських спортсменів, співаків, акторів та інших знаменитостей, які мають емігрантське минуле. Учасники акції відвідують школи і розповідають про успішні приклади інтеграції емігрантів в австрійському суспільстві. Згідно з численними опитуваннями, корінні австрійці дуже стурбовані розривом і прірвою нерозуміння між ними й емігрантами, які проживають в Австрії.

 

За матеріалами www.radiovaticana.org