//

Австрія: день солідарності з переслідуваною Церквою

У понеділок, 5 грудня, в Австрії відбулася акція "День солідарності з переслідуваною Церквою". В університеті Відня відбулася зустріч з коптським католицьким патріархом Антоніо Нагібом, на якій прозвучала його доповідь про становище християн у Єгипті після "арабської весни", повідомляє religion.ORF.at.


Конференція за участю лідера 250 тисяч коптських католиків у віденському університеті була присвячена проблемам християн у сучасному Єгипті. Нині країна знаходиться на переломному етапі. Поряд із силами, які виступають за демократичні перетворення, відзначається підйом радикальних рухів.


Увечері в центрі Відня було організовано ходу зі смолоскипами до собору св. Стефана, яка закінчилася богослужінням. Організатори вважають, що подібні акції повинні привернути увагу громадськості та політиків до проблеми переслідувань християн у всьому світі, особливо у мусульманських країнах і державах з комуністичними режимами.


Згідно з інформацією фахівців фонду "Pro Oriente", у даний час християни більш, ніж у 50 країнах світу страждають від переслідувань.


За матеріалами sedmitza.ru