//

Австрійський Митрополит вдячний Папі за проповідь у Великий Четвер

Віденська Архиєпархія вважає слова Папи Бенедикта XVI, які він сказав під час Літургії у Великий Четвер заохотою для Церкви в Австрії, – так проповідь Папи прокоментував кардинал Крістоф Шенборн. Митрополит столиці Австрії, написав, що у ній містяться серйозні зауваги щодо «ініціативи парохів».


Бенедикт XVI, розповідаючи про ситуацію «в одній європейській країні», вказав на заклик до церковної непокори, який оголосила група священиків. У ньому викладені конкретні питання, такі як свячення жінок. Ці вимоги висунули 300 священнослужителів з Австрії. Папа зазначив учора, що непокора - це неправильний спосіб оновлення Церкви. На його думку, йдеться про ототожнення себе з Христом, а не тільки про прагнення реалізувати людські бажання та ідеї, до яких хочуть підлаштувати Церкву.

 

Кардинал Крістоф Шенборн висловив подяку за інтерес Папи до Австрійської Церкви і  рекомендації Святішого Отця, яким шляхом іти, щоб вийти з кризи пов’язаної з «ініціативою парохів». Архиєпископ Відня також подякував за мужню пастирську підтримку, виголошену у Великий Четвер, який, зокрема, є днем молитви за священиків.

 

За матеріалами: radiovaticana.org