//

Австралія: душпастирство молоді

Допомогти молодим людям зростати у вірі за допомогою уважної формації, а також користуючись всіма новими інформаційними технологіями, новими формами спілкування, пов’язаними з цифровим світом, виховання молодих поколінь в напрямку зрозуміння людських прав, зобов’язань на захист людського життя від зачаття до природної смерті, постійно зростати у вірі, щоб бути вірними й вірогідними свідками Христового Євангелія, а також свідомими громадянами, які дбають про загальне добро – ці питання розглядалась під час зустрічі лідерів австралійської католицької молоді, що проходила від 21 до 23 вересня, і в якій брало участь понад 450 молодих людей, які очолюють молодіжний апостолят в дієцезіях, парафіях, школах, університетах, в мирянських рухах та богопосвячених спільнотах усієї Австралії.

 

Зустріч проводилась також і в перспективі Всесвітнього дня молоді, що відбуватиметься в Бразилії 2013 року, темою якого є заклик Ісуса Христа: «Ідіть і зробіть учнями всі народи».

 

Одночасно, в Австралії йде приготування до першого національного Фестивалю молоді, який відбудеться на початку грудня 2013 року. Це будуть три дні інтенсивної молитви і роздумувань, семінарів, виставок і виступів музичних колективів. Фестиваль буде найбільшою зустріччю австралійської молоді після 2008 року, коли в Сіднеї проходив Всесвітній день молоді. Як пояснив під час прес-конференціє єпископ Ентоні Колін Фішер, відповідальний за департамент душпастирства молоді Австрійської Єпископської Конференції, Фестиваль католицької молоді запропонує молодим людям можливість зустрінути Христа за посередництвом Церкви, а єпископам дасть нагоду прислухатись до молоді, краще зрозуміти проблеми та хвилювання молодіжного світу.

 

Джерело: Радіо Ватикан