//

Аудіодиск ораторії присвяченої блаженному Івану-Павлу ІІ-му

Нещодавно мультимедійна серія «Духовної музики України» благодійної фундації «Андрей» поповнилася ще одним виданням. Вийшов у світ аудіозапис на компакт-диску ораторії Мирослава Волинського на тексти Івана Павла ІІ та вірші Анни Волинської «Totus Tuus» (Увесь Твій) для солістів, хору, оркестру та читця, присвяченій блаженному Йоану-Павлу ІІ-му.

 

Під патронатом Високопреосвященного Архиєпископа і Митрополита Львівського владики Ігоря ораторія «Totus Tuus» львівському глядачеві  була презентована двічі. Прем’єра цього мистецького твору львівських митців відбулася у Львові в храмі Преображення Господнього (вул. Краківська, 21) 1 травня 2011 року в день проголошення Івана-Павла ІІ блаженним.

 

Проголошення Святішого отця блаженним нагадало львів’янам незабутні зустрічі з Іваном Павлом ІІ у червні 2001 року. Саме слова, промовлені Папою Римським до українців майже 10 років тому, лягли в основу ораторії «Totus tuus», яка переплітається з літургічними текстами українських богослужінь.

 

Totus tuus. Сьогодні я повторюю ці слова, віддаючи хвалу Богові за роки мого служіння Церкві на Престолі Петра. Я знову віддаю в руки Божої Матері життя Церкви і таке безрадісне життя людства. Їй же я довіряю і власне майбутнє. Віддаю все в її руки, щоби з материнською любов’ю Вона передала це своєму Синові, "на хвалу Його слави".

слова блаженного Івана Павла ІІ з ораторії "Totus Tuus".

 

 

«Totus tuus» (Увесь твій) Ці слова з гімну-посвяти Пресвятій Богородиці були написані на гербі Івана Павла ІІ.

 

Вдруге ораторія прозвучала 21 жовтня 2011 року у Львівській філармонії.

 

Відтепер ці слова Йоана-Павла ІІ, які він озвучив до українців перебуваючи у Львові, разом з співом українських літургічних текстів у виконанні солістів під супровід оркестру та хорів можна буде прослухати на аудіокомпакт-диску. Також в коробці видання розміщена невеличка кольорова брошура в якій міститься інформація про авторів та виконавців ораторії.

 

Компакт-диск можна придбати в релігійних крамницях Львова.

 

Серія фонографічних записів «Духовна музика України» благодійної організації Фундація "Андрей" - по-своєму унікальне явище мистецького життя останнього десятиріччя. Її заснував у 1996 році директор Фундації Михайло Перун, і відтоді вона стала потужним медійним проектом, що благовістив на цілий світ українську духовну музику та слово.

доктор мистецтвознавства, декан факультету мистецтв

Львівського національного університету ім. Івана Франка,

професор Олександр Козаренко.


Прес-служба Львівської Архиєпархії