//

Атаки на Церкву нагадують "атмосферу погрому"

Кампанія проти Католицької Церкви, яка ведеться в багатьох країнах світу, нагадує "атмосферу погрому", зазначив архиєпископ Герхард Людвіг Мюллер, префект Конгрегації віровчення в інтерв'ю німецькому виданню "Die Welt".

 

Говорячи про атаки на Церкву, в першу чергу в країнах Північної Америки та Європи, єрарх зазначив, що "в деяких секторах священиків публічно ображають  у  вульгарній формі". Він підкреслив, що в багатьох блогах, а також на телебаченні проти Церкви використовуються методи, які беруть початок в  часах  "боротьби тоталітарних ідеологій проти християнства".


Єрарх торкнувся також ряду внутрішніх німецьких запитань. Говорячи про діалог, який ведеться між єрархами і мирянами в цій країні, архиєпископ Мюллер оцінив його як позитивний, проте закликав обговорювати сутність важливих речей, а не повертатися щоразу до одного й того ж. Єрарх мав на увазі питання про священичі свячення жінок. За його словами, "це неможливо", але не тому, що жінки менш вартісніші, але тому що в самій "природі таїнства Священства Христос представлений, як наречений  відносно нареченої".


За матеріалами: http://be.radiovaticana.va