//

Асиж: францисканські єпископи про покликання до монашества у Церкві

Як францисканці повинні  включатися у життя та місію Церкви? Над цим питанням розмірковували з 26 по 29 вересня в Асижі кардинали та єпископи з чину Братів Менших. До нього належить шість кардиналів та 107 єпископів, багато з яких у місійних країнах. У цій, вже другій, зустрічі бере участь чотири кардинали і 50 єпископів. Уперше єрархи, що належать до Чину Братів Менших, зустрілися в Асижі з його генеральним директором у червні 2007 року, а  приводом для цього стала підготовка до 800-річчя чину францисканців. А цього разу  це 800-річчя Другого Чину святого Франциска, тобто кларисок.

 

Відкриваючи зустріч, Генерал францисканців закликав своїх братів-монахів, які вершать єпископське служіння, до вірності Євангелію. За прикладом св. Франциска, Брати Менші також  мають поставити його у центр свого життя та місії. О. Хосе Родрігес Карбальо зацитував слова Бенедикта XVI з пост-синодального Апостольського Повчання Verbum Domini, 83, що життя богопосвячених осіб має бути "живим тлумаченням слова Божого". "Ми прагнемо жити за Євангелієм і проголошувати його у Церкві, з Церквою і як Церква, – сказав Генерал чину Братів Менших. – Ми усвідомлюємо, що не лише ми маємо славну історію позаду нас, котру слід  пам'ятати і згадувати, але і перед собою велику історію, котру потрібно будувати".  Окрім цього, він зазначив, що єпископи-монахи є для інших співбратів постійним нагадуванням церковного виміру їх життя та місії.

 

Сьогодні на зустрічі францисканців йтиметься про очікування Церкви щодо Братів Менших, зокрема виступить кардинал Клаудіу Хуммес, колишній префект Конгрегації У Справах Духовенства, який також належить до цього чину. 29 вересня францисканські єпископи прибудуть до Риму, щоб відслужити Євхаристію при гробі святого Петра.

 

За матеріалами Radio Watykańskie