//

Асія Бібі з тюрми: Бог почує мої молитви

Асія Бібі, перша християнка, засуджена на смертну кару згідно закону про богохульство в Пакистані, перебуває зараз в тюрмі Шейхупура неподалік м. Лахор. Жінка продовжує стверджувати свою невинність і каже, що вірить в те, що Бог почує її молитви і допоможе їй вийти на волю та повернутись до сім’ї.

 

В інтерв’ю, опублікованому 20 лютого в іспанському виданні «El Pais», Бібі згадує про те, як розпочалася справа її звинувачення, а також продовжує стверджувати, що вона є невинною.

 

«Одного дня я поскаржилась одному збирачу податків на те, що він випускає своїх тварин бігати без нагляду, і вони нищать територію мого будинку. Він накричав на мене і з того часу розпочав справу проти мене» - розповідає Асія.

 

Через кілька днів, працюючи на фермі, вона запропонувала своїм колегам випити води. «Вони сказали мені, що не можуть пити з однієї посудини з християнами, і ми почали сперечатися, але я в жодному разі не богохулила» - наполягає вона, зазначаючи, що через п’ять днів її звинуватили в богохульстві і забрали до в’язниці.

 

На даний час, Асія є єдиною ув’язненою, засудженою на смерть, серед 2 400 ув’язнених в країні. 95% тих, хто перебуває у в’язниці – чоловіки.

 

В червні вже буде два роки з того часу, як Асію арештували. Її утримують в камері, об’єм якої становить 0,84 квадратних метри. Весь час вона читає Біблію. Їжу собі готує сама, оскільки боїться, що мусульманські радикали можуть її отруїти.

 

Асія каже, що найбільше переживає з приводу чуток про те, що її сім’ї погрожують смертю, і через те, що сумує за своєю 12-річною донькою Ішам.

 

Мусульманські екстремісти запропонували нагороду в сумі 5 000 доларів США тому, хто вб’є Асію. Її чоловік не може працювати, а дочка ходити до школи, оскільки радикали і їх взяли собі за ціль.

 

«Я повинна пройти через це випробування в покорі і з відвагою» - зазначає А. Бібі.

 

Пакистанський закон про богохульство акумулює кілька норм, що базуються на Шаріаті, і засуджує будь-яке висловлювання чи дію, які ображають Аллаха, Мухамеда чи Коран. Будь-хто може подати звинувачення у богохульстві без потреби у свідках чи доказів. Звинувачена особа підлягає негайному суду і, якщо її визнають винною, отримує вирок пожиттєвого ув’язнення чи смертної кари. Закон часто використовується для переслідування християнської меншини, яка піддається експлуатації і дискримінації в школах та на робочих місцях.

 

За матеріалами CNA