//

Асамблея католицького єпископату Азії вперше пройде у В'єтнамі

Асамблея Федерації єпископських конференцій Азії вперше пройде в соціалістичному В'єтнамі. У 2012 році представники азіатських єпископських конференцій зберуться у в'єтнамському Хошиміні (колишній Сайгон).
Федерація єпископських конференцій Азії заснована в 1970 році. Пленарні асамблеї збираються кожні чотири роки (попередня проходила в 2009 році в столиці Філіппін Манілі).

 

Архиєпископ Хошиміну кардинал Жан-Батіст Фам Мін Ман повідомив, що В'єтнамська єпископська конференція повинна завчасно надати уряду списки учасників асамблеї. Лише після того, як влада вивчить цей список, в'єтнамські єпископи зможуть вислати запрошення іноземним гостям.

 

Католицизм у В'єтнамі сповідують близько 6 мільйонів чоловік (все населення країни складає більше 89 мільйонів). Сьогодні в країні нараховується 26 єпархій.

 

Стосунки Католицької Церкви з комуністичним урядом В'єтнаму були і залишаються непростими. У 1975 році В'єтнам розірвав дипломатичні відносини з Ватиканом. Останніми роками політика країни відносно Католицької Церкви до деякої міри пом'якшилась. Так, в січні цього року було призначено дипломатичного представника Святого Престолу у В’єтнамі архиєпископа Леопольдо Джиреллі. Проте, свобода совісті в країні як і раніше жорстко обмежена.

 

За матеріалами www.blagovest-info.ru