//

Архиєреї УГКЦ зібралися у Зарваниці на Синод та візитували 2 навчальні заклади

15-16 травня у Марійському духовному центрі Зарваниця відбулася 60-а сесія Синоду єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ. Близько 19 владик на чолі з Блаженнішим Святославом, Главою УГКЦ, розглянули ряд важливих питань життя Церкви.

 

Відтак, 16 травня преосвящений владика Йосиф Мілян, єпископ-помічник Київської архиєпархії, відвідав Тернопільську духовну семінарію імені Патріарха Йосифа Сліпого. Про це повідомляє сайт семінарії. Архиєрей, що є головою Пасторально-місійного відділу УГКЦ, представив семінаристам навчальний конспект-підручник з місіології, автором якого є ректор Дрогобицької духовної семінарії о. Мирон Бендик. Єпископ поділився досвідом місійної діяльності в різних регіонах України та закордоном.

 

Владика Йосиф сказав, що основною потребою для успішної місійності нашої Церкви є бажання священнослужителів посвятити себе такому роду діяльності на місійних теренах та віддано виконувати свої священичі обов’язки. "Свідчення святості життя кожного священика – є основним інструментом успішної євангелізаційної та катехитичної діяльності. Сьогодні люди хочуть автентики і в духовному житті це правило діє також".

 

16 травня владика Венедикт, єпископ-помічник Львівський, відвідав із пастирським візитом вихованок та педагогів колегіуму «Знамення" села Зарваниця. Архиєрей цікавився особливістю життя та навчання у колегіумі та зазначив, що для кожної людини перебування у Зарваниці є заплановане Богом: "Кожен може розповісти історію того, як потрапив сюди, але за усім є Господь, усе – від Нього. Як будинок будується з цеглинок, так і наше завтра твориться тим, що доброго чи недоброго ми робимо сьогодні. Нинішні добрі вчинки готують фундамент нашого щастя завтра, а теперішній гріх породжує завтрашнє зло".

 

Джерело: www.tze.org.ua