//

Архиєпископ Зімовські: жити разом з хворим - це справжня школа життя

Архиєпископ Зигмунт Зімовскі, голова Папської ради душпастирства працівників сфери охорони здоров'я, у своїх роздумах на Всесвітній день хворого, який в Церкві відзначається 11 лютого, нагадав послання Бенедикта ХVI на цей день, в якому Папа підкреслює фундаментальну роль віри і таїнств в оздоровленні стражденних і хворих . Єрарх зазначив, що з самого початку християнської ери в апостольському життя Церкви велике значення мала опіка над хворими особами. Він нагадав, що саме "за ініціативою Церкви були засновані перші лікарні», а сьогодні в світі існує більше 120 тис. церковних медичних установ.

 

Глава ватиканської дикастерії підкреслив, що в даний час душпастирство у сфері охорони здоров'я приділяє велику увагу проблемам медичної етики, якості життя, організації санітарної служби. "Адже Церква вірить у святість кожної людської істоти, яка не є номером або якимось об'єктом, але особистістю, до якої потрібно підходити по-людськи", - зазначив Архиєпископ Зімовські.

 

Єрарх звернув увагу також на освіту осіб, які покликані працювати в сфері охорони здоров'я. Він нагадав про важливість таїнств, які приймають у своєму житті хворі. "Таїнства сприяють конкретному та ефективному внутрішньому оздоровленню, є єдиними ліками, які дають надію", - зазначив глава ватиканської дикастерії. Він звернув увагу на те, що християнська надія і самовідданість у допомозі дітям, хворим, літнім, інвалідам - стає відновлювальною силою суспільства і робить хворих першими будівельниками цієї спільноти. На закінчення своїх міркувань Архиєпископ Зімовські відзначив, що жити разом з хворими - це справжня школа життя.
 

 

За матеріалами: radiovaticana.org