//

Архиєпископ Збігнєв Станкевич: У школах Латвії мають вивчати Біблію

Школярі повинні мати можливість ознайомитися з Біблією і основами християнства, заявив глава Римо-Католицької Церкви Латвії, Архиєпископ Збігнєв Станкевич.


«Усім школярам треба дати можливість ознайомитися з Біблією, основами християнства. Я заперечую проти популярного аргументу, мовляв, «дітям не треба нав'язувати, коли виростуть, самі виберуть». Але це ж абсурд! Їм не дають можливості вибирати, їх формують в атмосфері невіруючого споживчого суспільства. Християнську інформацію треба поширювати з перших класів. Школярі мають знати культурні витоки Європи, їхні основи та ключі до інтерпретації», – пояснив він.  Станкевич також вважає, що система освіти має виховувати в дітях цінності та почуття відповідальності.


«У дітях треба виховувати солідарність, щоб вони з повагою ставилися до однокласників з особливими потребами ... Наприклад, мені розповідали, що учні гімназії приходили до місіонерів милосердя, сестер з Калькутти, і допомагали прати одяг жебраків, стригли їм волосся, в якому були блохи. Це заняття змінило життя молодих людей. Зіткнувшись з реальним життям поза сім'єю вони спустилися з вершин ілюзій», – сказав Архиєпископ.


При цьому Архиєпископ Станкевич наголосив, що Церква не має займатися політикою, тому віруючі виборці самі вирішать за кого їм голосувати.


За матеріалами: blagovest-info.ru