//

Архиєпископ Томмазі: У Сирії мають поважати легітимні вимоги народу

Архиєпископ Сільвано Томмазі, постійний спостерігач Святого Престолу при ООН, під час пленарної сесії спеціальної Ради цієї організації з прав людини від імені Святого Престолу висловив стурбованість ситуацією в Сирії, де "легітимні вимоги населення зіткнулися з насильством з боку держави". Єрарх розповів, що "насильство не принесе добра ні одній зі сторін, тому терміновим є примирення і повага до прав кожної людини".

 

"Для майбутнього країни не можна просто продовжувати насильницьку лінію, але треба провадити діалог таким чином, щоб легітимні права індивідів і представників меншин, з яких складається сирійське населення, поважали і могли відкрити двері для більшої участі цих спільнот в управлінні країною".

 

Архиєпископ Томмазі наголосив, що суспільство має право брати участь у публічному житті та вимагати поваги до своїх прав. "Резолюція, яку прийняла Рада ООН з прав людини, є знаком політичного зацікавлення в міжнародному співтоваристві допомогти цій країні не тільки завдяки санкціям, як були й раніше, але беручи до уваги потреби всіх людей – як представників меншості, так і представників влади". Єрарх зазначив, що перш за все в післякризовий період треба буде гарантувати справедливу участь усіх сил Сирії у відновленні країни і мирного життя ".

 

За матеріалами www.radiovaticana.org