//

Архиєпископ Томазі: серед членів ООН зростає бажання знищити атомну зброю

У офісі ООН у Женеві проходить Конференція щодо атомного роззброєння. В інтерв'ю Радіо Ватикану  Архиєпископ Сільвано Томазі, постійний спостерігач Святого Престолу при цій організації, відзначив важливість прийняття рішень, які б обмежили розповсюдження матеріалів для створення атомної зброї.

 

"Ще кілька років тому існували тільки п'ять сил в світі, які володіли атомної зброєю, сьогодні, незважаючи на всі зусилля обмежити і зменшити присутність у світі цих страшних інструментів смерті, існує багато держав, які мають атомну бомбу і тих, які б хотіли її мати і намагаються нею заволодіти. У публічній думці поки що ведеться не багато розмов про серйозність і реальність небезпеки, що атомна зброя може бути використана в світі - через помилку або через відсутність гуманності якогось лідера, або з інших непередбачених приводів ".

 

Представник Ватикану відзначає, що серед членів ООН зростає свідомість і велике бажання заблокувати і знищити цю зброю. Проте для оптимізму поки мало підстав, оскільки Пакистан блокує процедуру, яка могла б привести до конкретної угоди. Все це сприяє недовірі до Конференції з роззброєння, повідомив Архиєпископ Томазі.