//

Архиєпископ Томазі про політику щодо біженців та переселенців

Про долю 72 млн. біженців, примусово переселених осіб та людей, котрі залишилися без даху над головою внаслідок стихійних лих нагадав представник Святого Престолу на форумі Міжнародної Організації з Міграції (МОМ). Архиєпископ Сільвано Томазі взяв участь у засіданні цієї організації, яке відбулося в Женеві 27-30 листопада, повідомляє Радіо Ватикану.

 

Ватиканський дипломат зазначив, що кількість вимушених мігрантів продовжує зростати, що вимагає від міжнародного співтовариства відповідної гуманітарної допомоги. Особливу тривогу викликає збільшення частки мігрантів, які є жертвами переслідувань і конфліктів. Їх кількість оцінюється в 20 мільйонів. «Завданням Міжнародної Організації з Міграції має бути розуміння цінності людського капіталу цих біженців і переселенців. Ці люди повинні взяти свою долю в свої руки і поступово включатися в життя суспільства, яке їх приймає, долаючи політичний опір інтеграції», – зауважив Архиєпископ Томазі. Це, однак, вимагає правової та організаційної підтримки на міжнародному рівні, відображенням чого є створення Механізму Надзвичайного Фінансування Міграції.

 

Ватиканський спостерігач при установах ООН в Женеві також підняв на форумі Міжнародної Організації з Міграції тему впливу кризи на явище переміщення населення. Він зазначив, що повернення мігрантів до країн їхнього походження нічого в цьому відношенні не вирішує. Тому важливою є міжнародна діяльність у напрямку розвитку там, де бідність змушує людей залишати свою батьківщину в пошуках шматка хліба.