//

Архиєпископ Томазі: на Заході християн дискримінують

 23 серпня перед учасниками форуму "Зустріч заради дружби між народами", який проходить в італійському Ріміні, виступив архиєпископ Сільвано Томазі, постійний спостерігач Святого Престолу при ООН та інших міжнародних організаціях у Женеві. Ватиканський дипломат нагадав, що права віруючих людей сьогодні обмежуються в багатьох частинах світу. Єрарх навів приклад збройних нападів на християн в Нігерії, примус прихильників Христа до еміграції з Близького Сходу, дискримінації в Індії.

 

Архиєпископ Томазі звернув увагу також на те, що християни піддаються гонінням не тільки в тих регіонах де є меншиною, але навіть в Європі. На його думку, на Заході широко поширена думка, згідно з якою релігія є перешкодою для індивідуальної свободи людини. "Країни, які намагаються знищити суспільну роль релігії, порушують таким чином права віруючих", - заявив єрарх.

 

За словами єрарха в країнах Заходу, права християн обмежують не представниками інших релігійних груп, але самим суспільством. Він підкреслив, що на жаль така стратегія діє успішно, і перешкоджає християнським цінностям виконувати свою роль у суспільних рішеннях.


За матеріалами radiovaticana.org