//

Архиєпископ Сієтлу буде допомагати в реформі Конференції вищих настоятельок США

Архиєпископа Сіетлу Пітера Сартейна від імені Святого Престолу призначили допомагати в реформі Конференції вищих настоятельок жіночих монаших згромаджень США (LCWR).


«Вірю і молюсь кожен день, щоб робити те, чого, найперше, вимагає Господь, і того, що вимагає Святіший Отець», – сказав Архиєпископ. Єрарх отримав призначення після чотирирічної візитації, яку провела Конгрегація віровчення у Конференції вищих настоятельок. Після неї з’явилася заява про доктринальну кризу в організації. Серед основних висновків, до яких дійшли візитатори: серйозні богословські та доктринальні помилки у виступах на асамблеях Конференції в останні роки і викривлене бачення монашого життя.

 

Архиєпископ Сіетла сказав, що сподівається «працювати в позитивному напрямку», визнаючи «видатний внесок монахинь в Сполучених Штатах». Він високо оцінив повне посвячення життя монахинь Христу, які служать жертвуючи собою для любові, щоб бути втіленням самого Євангелія і залишатися у стосунках з Христом все життя. «Я думаю, що це чудове свідчення для світу, в чому я переконувався все моє життя, працюючи в чотирьох єпархіях», – сказав єрарх.

 

Конференція вищих настоятельок жіночих монаших згромаджень США (LCWR) налічує понад 1500 членів; до спільнот, які вони очолюють, належить понад 46 тис. монахинь. Середній вік членів Конференції складає 74 роки.

 

За матеріалами: radiovaticana.org