//

Архиєпископ Роуен Вільямс йде у відставку

Сьогодні, 16 березня, англіканський Архиєпископ Роуен Вільямс оголосив про те, що йде у відставку з посади Архиєпископа Кентерберійського в грудні 2012 року. Архиєпископ Вільямс, котрий очолював Церкву Англії від 2002 року, передав свій намір Королеві Єлизаветі ІІ, яке є Верховною управителькою Церкви Англії і формально призначає Архиєпископа Кентерберійського.


Зокрема Архиєпископ Вільямс зазначив: «Для мене було величезним привілеєм служити Архиєпископом Кентерберійським впродовж останнього десятиліття, і рішення просуватись далі було нелегким. Впродовж часу, що залишився, мені ще треба багато чого встигнути зробити, і я прошу про молитву і підтримку впродовж цього часу і поза ним. Я сердечно вдячний усім друзям і колегам, які так щедро підтримували Джейн і мене впродовж цих років, а також численним парафіям і спільнотам Церкви Англії, які принесли надію і радість для мого служіння. Я з нетерпінням очікую, коли зможу, із такою ж підтримкою та натхненням, продовжувати служити місії Церкви та нести найкраще свідчення в наступних роках».


Роуен Вільямс продовжуватиме виконувати обов’язки та відповідальності Архиєпископа Кентерберійського до кінця цього року. Вже з січня 2013 року він планує обійняти посаду Магістра Коледжу Марії Магдалини у Кембриджі.


Реагуючи на цю заяву, католицький Архиєпископ Вестмінстера, Вінсент Нікольс, зазначив: «Впродовж останніх трьох років я почав ще більше поважати добрі якості Архиєпископа Роуена: його доброту, гострий розум, його прагнення до гармонії між народами, особливо серед християн, його відвагу і дружбу. Цього нам бракуватиме після того, як він піде з нелегкої посади в грудні. Мені його бракуватиме».


Слід зазначити, що екуменізм був центральною темою місії Архиєпископа Вільямса і він неодноразово зустрічався із Папою Бенедиктом XVI.


За матеріалами www.radiovaticana.org