//

Архиєпископ Парижа закликає парламентарів виступити проти легалізації гомосексуальних «шлюбів»

Архиєпископ Парижа кардинал Андре Вен-Труа, закликав французьких парламентарів виступати проти легалізації проекту гомосексуальних «шлюбів», який готує лівий уряд, – пише газета «Le Figaro».


Як інформує газета, кардинал, який також є головою єпископату Франції, під час щорічної Літургії для депутатів і сенаторів у вівторок увечері різко критикував спроби легалізувати одностатеві стосунки. Соціалістичний уряд Жан-Марка Айро заявив, що найближчим часом подасть до парламенту проект, що передбачає таке рішення.
Під час богослужіння в паризькій базиліці св. Клотільди Вен-Труа наголосив на «свободі» та «совісті» політиків, які беруть участь у створенні права у сфері «великих питань», таких як шлюб.


На думку кардинала, щодо голосування з таких питань як евтаназія або гомосексуальний «шлюб», було би «шокуючим для демократії», якби члени парламенту керувалися партійною дисципліною.


«Свободі треба прокладати шлях і захищати її, незважаючи на різні лобі, які охопили сферу комунікації», – наголосив кардинал. Він також закликав до обережності щодо «думки того чи іншого можливого спеціаліста», що підтримує одностатеві шлюби.


Архиєпископ наголосив на опозиції Католицької Церкви щодо одностатевих зв’язків, як таких, що відкривають шлях до всиновлення дітей такими парами. «Ніхто не очікує, що ми підтримаємо необґрунтоване право на дитину (для гомосексуальних пар)», – додав Вен-Труа.


У вересні цього року набагато гостріше висловився щодо проекту легалізації таких зв'язків інший французький єрарх кардинал Ліону Філіпп Барбарен. Він сказав у телевізійному інтерв'ю, що таке рішення означало би «ламання громадськості й що, на його думку, проклало би шлях до легалізації полігамії та інцесту.


Проти легалізації одностатевих «шлюбів» та усиновлення дітей виступає головна опозиційна сила Франції – Союз за Народний Рух (UMP). Маючи абсолютну більшість у парламенті правляча лівиця, однак, може самостійно здійснити цей проект. Це обіцяв під час передвиборної кампанії нинішній президент Франсуа Олланд.

 

У Франції геї і лесбіянки з 1999 року можуть реєструвати свої зв’язки, так звані PACS. Ця легалізація неформальних взаємин між двома людьми незалежно від статі дає таким парам в деяких сферах такі ж права, які мають подружні пари, проте до них не належить право на усиновлення дітей.


У червні 2011 року Національне зібрання, нижня палата парламенту Франції, де переважають правоцентристи, відкинули соціалістичний проект легалізації одностатевих шлюбів.


За матеріалами: wiara.pl