//

Архиєпископ Неаполя звернувся до мафії

«Покайтеся, схаменіться», – звернувся до мафії каморри Архиєпископ Неаполя кардинал Крешенціо Сепе. Надзвичайно суворі слова єрарха опублікували італійські ЗМІ в суботу, зазначивши, що він знову довів сміливість і непримиренну позицію.


Кардинал Сепе згадав про зведення рахунків мафії цими днями в Неаполі, в результаті чого загинули не тільки члени ворогуючих кланів каморри, а також випадкові люди.


Під час святкування з нагоди суботнього свята Непорочного Зачаття Пресвятої Діви Марії Архиєпископ Неаполя звернувся до мафії: «Подумайте про ваших дітей і ваших дружин, коли хочете скоїти злочин позбавлення життя вашого ближнього».


«Після обвинувального вироку суспільства настане суд Божий», – сказав кардинал Сепе. Далі  він запевнив: «Як Церква, так і людська спільнота, ніколи не перестане боротися з цими сіячами смерті, які не мають гідності».
Єрарх засудив трагічні події тих днів, коли наймані вбивці застрелили чоловіка, якого переслідували, на подвір’ї дошкільного закладу в Неаполі. «Це неприпустимо входити на територію дошкільного закладу, де є невинні діти, для того, щоб вбити ворога чи конкурента. Це роблять безсердечні люди, які живуть тільки жорстокістю і беззаконням» – сказав кардинал Крешенціо Сепе.


Він висловив переконання, що недостатньо «любити Неаполь і бути готовими захищати його від тих, хто зводить на нього наклепи». Не можна, наголосив він, повертатися спиною і заплющувати очі.


Італійський прелат заявив, що болячкою Неаполя є «нікчемність і малість» людей мафії, які – як він сказав – «є зразком найогиднішого насильства». Він також говорив про «шакалів», які «завдяки нещастям і найслабшим мають свій нещасний прибуток», а мафію каморра називав «злочинною клікою».


Це ще одна дуже сильна промова Архиєпископа Неаполя. Уже раніше його суворі слова ЗМІ називали «анатемою». Він недавно заявив, що «мафіозі не ввійдуть до церкви навіть після смерті». «Я заборонив священикам впускати членів мафії до церкви. Якщо вони не навернуться, то не отримають ані таїнств, ані церковного похорону», – сказав Архиєпископ Неаполя.

 

За матеріалами: wiara.pl