//

Архиєпископ Нагасакі: звільнити Землю від атомної енергії

9 серпня весь світ відзначатиме чергову річницю від дня атомного бомбардування Нагасакі, міста, яке разом з Хіросімою стало всесвітньо відомим завдяки моторошній події 67-річної давності. Маніфестації, які проходять в Японії цього року, набрали форму не тільки спогаду, а й протесту проти атомної енергії. Японські християни підтримують ці прагнення. Архиєпископ Нагасакі Джозеф Міцуакі Такамі повідомив, що в країні виник великий рух проти присутності атомних електростанцій. Єрарх сподівається, що уряд поспішить з настільки нелегким рішенням і почне зусилля з розвитку альтернативних джерел енергії.


"Врешті-решт, атомна станція трохи схожа на атомну бомбу: тут використана та ж енергія. Це правда, що вона приносить користь суспільству, але, в той же час, є небезпечною, занадто небезпечною, оскільки може забруднити нашу землю, природу і наше життя. Сьогодні ми зрозуміли, що ядерна енергія має бути вилучена із користування на нашій планеті", - сказав архиєпископ Нагасакі Джозеф Міцуакі Такамі.


9 серпня на Службу Божу за жертв бомбардувань 1945 р. в Нагасакі прибуде представник Святого Престолу, Архиєпископ П'єр Луїджі Челата, віце-камерленго Святої Римської Церкви.


За матеріалами radiovaticana.org