//

Архиєпископ Мюллер: Одна з моїх цілей - зменшити напругу всередині Церкви

Архиєпископ Герхард Людвіг Мюллер сподівається подолати ідеологічне протистояння, яке існує в Церкві, щоб привести її до справжньої єдності у Христі. Новопризначений префект Конгрегації віровчення зазначив, що в багатьох країнах у Церкві існує сильна поляризація між традиціоналістами та прогресистами. "Ми повинні подолати це протистояння і відшукати нову єдність в Церкві", – сказав єрарх. Він зазначив, що "єдність у Христі не відбувається на програмному рівні, нібито завдяки здібностям керівника партії".

 

"Церква не є спільнотою людей, яка народжується довкола програми партії і навіть не співтовариство вчених, яке створене з метою досліджень, бо наша єдність – це дар. Ми віримо у навчання Церкви, як "єдине" і об'єднане у Христі. І якщо людина справді вірить у Христа, не інструменталізує Його навчання і не наголошує тільки на деяких пунктах, які корисні для її ідеології, але повністю довіряє Христу, тоді і єдність в Церкві не буде руйнуватися заздрістю і амбіціями. Одна з моїх цілей: зменшити напругу всередині Церкви", – сказав Архиєпископ Мюллер.

 

До того ж глава ватиканської дикастерії зазначив, що в його компетенцію входить вирішення проблем, що пов'язані з сексуальними зловживаннями деяких священиків. Єрарх додав, що в центрі уваги Церкви є, перш за все, жертви цих жахливих вчинків і профілактична діяльність з метою їхнього запобігання. "У цьому контексті Конгрегація віровчення і окремі єпархії працюють дуже коректно і думаю, що ми можемо стати прикладом для інших", – сказав Архиєпископ Мюллер.

 

За матеріалами:  radiovaticana.org