//

Архиєпископ Мюллер: людство потребує чітких сигналів, щоб рухатися вперед

 Архиєпископ Герхард Людвіг Мюллер, нещодавно призначений префект Конгрегації віровчення, в інтерв'ю "L'Osservatore Romano" розповів в чому полягає місія його дикастерії, як почалося його знайомство з вірою і теологією, а також що пов'язує його з країнами Латинської Америки. Говорячи про місію Конгрегації віровчення архиєпископ Мюллер підкреслив, що в сучасну епоху людство потребує надії і ясних сигналів для того, щоб рухатися вперед. "Якщо подивимося на світ, особливо на наші європейські країни (...) побачимо багатьох політиків і економістів, які роблять прекрасні речі, але вони не є першими на кого необхідно дивитися коли мова йде про передачу надії і довіри", - зазначив єрарх. Він підкреслив, що діяльність дикастерії, очолюваної полягає саме в поясненні і оголошенні віри захищеної від помилок - віри як позитивної сили, "сили надії і потенціалу необхідного для подолання конфліктів і зіткнень".

 

Архиєпископ Мюллер розповів, що народився в родині звичайного працівника автомобільної компанії "Opel" в німецькому Русельхаймі. Єрарх підкреслив, що саме в сім'ї отримав перше знайомство з католицькою вірою і її практикуванням. Згодом народилася його любов до теології, яка особливо зміцнилася після прочитання "бестселера" кардинала Йозефа Ратцінгера "Вступ до християнства", опублікованого в 1968 р. "У книзі сповідання віри Церкви представлено дуже переконливо, воно проаналізовано за допомогою розуму і роз'яснено на вищому рівні », - сказав архиєпископ Мюллер.

 

Єрарх розповів також, що ще з 1980-х років має близький зв'язок з країнами Латинської Америки. Його запрошували сюди як теолога і фахівця з теології визволення. "Протягом п'ятнадцяти років, я проводив тут два-три місяці на рік, живучи в дуже простих умовах. На початку, для жителя Центральної Європи, це вимагало великих зусиль, але коли познайомився з людьми і побачив як вони живуть, то прийняв це теж ", - розповів архиєпископ Мюллер.

 

За матеріалами radiovaticana.org