//

Архиєпископ Мюллер: Діалог не означає відмови від власної ідентичності

 Архиєпископ Герхард Людвіг Мюллер, префект Конгрегації Віровчення, вважає, що «міжрелігійний діалог для християнина має сенс тільки тоді, коли він намагається шукати правду і не припускає відмови від своєї віри, ідентичності та істини, отриманих через Церкву і Одкровення».

 

Єрарх взяв участь у зустрічі на тему: «Дух Асижу. Паломники правди і миру», яка відбулася 29 жовтня в місті св. Франциска. «Церква може запропонувати справжній діалог тільки починаючи від правди про себе. Було б обманом приховувати істинну віру і відмовлятися від унікальності Одкровення і втілення Сина Божого заради політкоректного діалогу», – зазначив єрарх. За словами керівника ватиканської дикастерії, виправданим і коректним є тільки такий діалог, який провадять в дусі істини та любові.


«Наша віра спрямована до Христа і правда про себе завжди має займати особливе місце в кожному діалозі християн з послідовниками інших релігій», – наголосив Архиєпископ Мюллер. Він нагадав, що в передачі віри, в євангелізації та міжрелігійному діалозі Церква виключає всілякі форми прозелітизму, який має на меті маніпуляції і обман. «Діалог і співпраця з послідовниками нехристиянських релігій є однією з форм свідчення віри», – зазначив Архиєпископ Мюллер.


За матеріалами:  radiovaticana.org