//

Архиєпископ Мамберті: Святий Престіл прагне пробудити сумління

Архиєпископ Домінік Мамберці заявив, що метою діяльності дипломатії Святого Престолу завжди є благо людини. На триденному семінарі, що проходить в італійському Кането, присвяченому соціальному навчанню Церкви, єрарх виступив з доповіддю про сутність дипломатичних відносин в розумінні Апостольського Престолу. Він звернувся до теми форуму - "Особистість. Суспільство. Загальне благо. Заради нового гуманістичного синтезу" і підкреслив, що Святий Престіл прагне до розвитку суспільств, підставою якого є закон і справедливість. Святий Престіл є єдиним суб'єктом міжнародної дипломатії, який ставить у своїй  діяльності сильний релігійний акцент і мету - "розбудити сумління".

 

Представник Святого Престолу назвав конкретні ініціативи, в яких Святий Престіл бере участь: постійно діє в рамках ініціатив з роззброєння; з 1956 р. є членом-засновником МАГАТЕ, організації, яка ставить за мету обмеження, знищення та повне атомне роззброєння і використання атомної енергії винятково в мирних цілях. Святий Престіл активно бореться проти застосування піхотних мін, і в 2008 р. в Осло підписав відповідний трактат.

 

Архиєпископ Мамберті нагадав про ініціативи Святого Престолу проти дискримінації і переслідування християн за віру. Він зазначив, що в багатьох країнах це відбувається через обмеження свободи релігії і совісті. Він нагадав позицію Святого Престолу, що релігійна свобода - це найважливіший пункт в ряді прав людини.

 

За матеріалами radiovaticana.org