//

Архиєпископ Мамберті: Інтерпол покликаний сприяти верховенству права

 Представник Святого Престолу, архиєпископ Домінік Мамберті, виступив на 81-й Генеральній Асамблеї Інтерполу, яка почала роботу 6 листопада в Римі. Секретар Ватикану з відносин з державами оцінив реально сучасну ситуацію, зазначивши не тільки розширення злочинності, але і збільшення її ґвалтовності  й жорстокості. Єрарх заявив, що, "демократична держава повинна забезпечити всім громадянам рівні гарантії захисту їхніх фундаментальних прав".

 

Багаторазово посилаючись на соціальне навчання Церкви, архиєпископ Мамберті висловив думку, що для викорінювання злочинності необхідний ряд факторів, серед яких: конкретність конституційних норм, контроль з боку незалежного органу над юридичною системою і плюралізм. Крім того, в цьому процесі потрібна солідарність між громадянами і силами порядку, які разом створюють "кращий бастіон протистояння криміналу".

 

Представник Святого Престолу зазначив, що злочинець, яким би важким не був його проступок, залишається завжди людиною, яка має права та обов'язки. І це повинна враховувати держава, борючись зі злочинністю. Тільки в такому випадку, на думку ватиканського єрарха, органи безпеки можуть розраховувати на довіру і повагу з боку громадян.


За матеріалами: http://be.radiovaticana.va