//

Архиєпископ Лос-Анджелеса: Америка стає принципово іншою країною

 Еміграція є можливістю і ключем до оновлення Америки, оскільки вона допомагає пролити світло на християнство, католицьку місію, "спадщину святості та служби", – сказав Архиєпископ Лос-Анджелеса Хосе Гомес у зверненні до священиків і мирян.

 

За його словами, "Америка призначена бути місцем зустрічі з живим Ісусом Христом". "Це була мотивація перших місіонерів, які прийшли сюди. Національний характер і дух Америки глибоко вказаний Євангелієм і цінностями, які воно принесло на цю землю", – заявив єрарх.

 

Конференція, організована Інститутом Напа, зібрала 300 католицьких лідерів із США, серед них єпископів, священиків, ченців та мирян, щоб обговорити майбутнє Церкви у все більш секулярній культурі.

 

Архиєпископ наголосив, що "елітарна культура, яка поширена серед політиків, у засобах масової інформації та наукових колах, часто відверто ворожа до релігійної віри". На його думку, "Америка стає принципово іншою країною. Настав час, щоб усі визнали це ".

 

Католики мають відповісти на питання еміграції "в світлі Божого плану для країни". Архиєпископ зазначив, що вихідці з інших країн – це "люди енергії й прагнення", які "не бояться важкої роботи і самопожертви". "Переважна більшість з них вірить у Христа і любити нашу Католицьку Церкву, вони розділяють традиційні американські цінності віри, сім'ї та суспільства", – сказав він. Архиєпископ стурбований тим, що політичні дебати з приводу еміграції в США зійшли на рівень націоналізму.

 

За матеріалами Ватыканскае радыё