//

Архиєпископ Хон Тай Фай: міжнародне співтовариство вимагає звільнення єпископів і священиків

Архиєпископ Савіо Хон Тай Фай, секретар Конгрегації Євангелізації Народів, дав оцінку кампанії інформаційного агентства "AsiaNews", яка має на меті звільнення у Китаї католицьких єпископів і священиків, кинутих владою у в'язниці і трудові табори. "Уряд Китаю повинен їх звільнити, це посприяло б кращому іміджу країни на міжнародній арені", – сказав представник ватиканської дикастерії. Він зазначив, що, навіть якщо уряд Китаю не відповість на цю ініціативу, вона принесе плоди, так як посприяє тому, щоб про ув’язнене духовенство не забули, повідомляє radiovaticana.org.


Архиєпископ Хон Тай Фай сказав, що як китаєць він пишається свідченням цих осіб, яке наповнює радістю та втіхою багатьох віруючих країни. "Ці мученики зробили плідною євангелізацію в Китаї і залишаться зразком героїзму для всіх віруючих світу", – сказав він і додав, що уряд Китаю на численні прохання про звільнення ув"язнених завжди відповідає, "що нічого про них не знає". "Таку відповідь Апостольська Столиця отримувала багато разів". Єрарх розповів, що коли приходить така відповідь, це часто означає, що священики загинули через релігійні мотиви.


Архиєпископ звернув увагу на те, що арешти єпископів і священиків, їхнє перебування в таборах або під домашнім арештом свідчать погано про Китай. "Якщо ці особи зробили щось дуже погане, то потрібно поставити їх перед Судом, а не замикати у в'язниці чи ізолювати", – сказав архиєпископ Хон Тай Фай. На його думку, таким чином уряд Китаю не вирішить жодних проблем, а тільки зашкодить своєму міжнародному іміджу. Він повідомив, що Апостольська Столиця робить безпрецедентні кроки, щоб покращити ситуацію Церкви та віруючих в Китаї.