//

Архиєпископ Карачі звернувся по допомогу до уряду Пакистану

Після нападу натовпу мусульман на церкву св. Франциска католицький архиєпископ Карачі Джозеф Куттс звернувся до уряду Пакистану з проханням про захист і забезпечення безпеки, а також закликав громадян Пакистану «поважати всі релігії, щоб ми могли жити в гармонії і мирі», повідомляє агентство Fides.

 

«Церква св. Франциска завжди служила бідним в школі та клініці, якими  опікуються сестри. Майже 80 років вона здійснює своє смиренне служіння людству, незважаючи на кастову, етнічну або релігійну приналежність. Чому на нас напали? Чому ми не відчуваємо себе у безпеці?», - обурюється архиєпископ.

 

Незважаючи на непростий характер ісламо-християнського діалогу, францисканці Карачі співпрацюють з організаціями і мусульманськими лідерами в багатьох областях соціального служіння.

 

Нагадаємо, що католицька церква св. Франциска, найстарша в архиєпархії Карачі, в минулу п'ятницю, 12 жовтня, була атакована натовпом з 600 ісламських радикалів. Інцидент викликав обурення і заклопотаність католицької громади Карачі.

 

Один зі священиків храму розповів: «Закінчивши шлюбну церемонію, отець Віктор почув шум і крики за церковною огорожею. Всі віруючі, жінки і діти були негайно відправлені до парафіяльного будинку. Присутні мусульмани вигукували антихристиянські гасла, увірвалися в будівлю церкви. Вони нищили все - автомобілі, велосипеди, вази з квітами. Нападники розбили едікулу і викрали статую Мадонни, також вони намагалися виламати двері церкви, кидали в неї каміння і розбили скло».

 

Акт вандалізму тривав протягом години, потім прибула поліція і натовп розсіявся. Два францисканських монахи, що живуть при храмі - Віктор Мохан і Альберт Джаміль, а також сестри, які несуть там служіння, побоюються нових нападів.

 

За даними Fides, напад може бути реакцією на блюзнірський фільм про пророка Мухаммада або іншим чином пов'язаний з «богохульством».

 

На наступний день громада католицької церкви в Карачі організувала акцію протесту на чолі з архиєпископом Карачі Джозефом Куттсом. У ній взяли участь сотні священиків, монахинь, мирян, членів комісії "Справедливість і мир" та захисників прав людини. Збори пройшли в мирній обстановці, з молитвою за мир і взаємну повагу між представниками всіх релігій.

 

За матеріалами www.sedmitza.ru