//

Архиєпископ Фізікелла: віра і виклики часу - натхнення для освіти

Архиєпископ Ріно Фізікелла звертає увагу на необхідність встановлення міцного зв'язку між такими важливими для виховання молоді елементами, як сім'я, християнська громада та установи, і перш за все школа. У своїй статті, опублікованій в номері "L'Osservatore Romano", глава Папської Ради у справах нової євангелізації зазначає, що така співпраця допоможе в справжньому формуванні особистості, відкриття на цінності власного існування, яке реалізується в здатності робити власний вибір у житті.

 

"Саме в цьому контексті відчуває своє покликання Церква ", - зазначає Архиєпископ Фізікелла. Єрарх нагадує слова Бенедикта XVI про те, що освіта є одним з найважливіших пунктів сучасної антропології. "Без освіти немає міцної та глибокої євангелізації, немає росту і зрілості, немає обміну між культурами та ідентичності", - цитує слова Папи Архиєпископ Фізікелла.

 

Єрарх наголошує, що створення Бенедиктом XVI Ради у справах нової євангелізації є відповіддю на виклик сучасної культурної кризи. У цьому контексті "нова євангелізація відіграє важливу роль в шкільній освіті". "Я думаю про тих 200 тис. католицьких шкіл, які існують у всьому світі і виконують важливу виховну роль". Єрарх підкреслив важливість того, щоб освіта молоді надихалась християнською вірою і відповідала динаміці часу, а також закликав до вдосконалення компетенції і відданої роботи катехитів і вихователів.

 

За матеріалами Ватыканскае радыё