//

Архиєпископ Фізікелла: торговельні центри стали "новими площами", на яких потрібно проповідувати Євангеліє

"У 2013 р. кількість європейських міст-учасників ініціативи" Місія в мегаполісах "зросте з 12 до 72", - розповів в інтерв'ю  виданню "L'Osservatore Romano" Архиєпископ Ріно Фізікелла, глава Папської Ради з нової євангелізації. Єрарх підкреслив, що ці цифри виглядають дуже символічно, тому що нагадують про кількість апостолів і перших учнів, котрих Христос відправив проповідувати Євангеліє миру. Архиєпископ Фізікелла перед Різдвом Христовим  служив св. Літургію в одному з найбільших торгових центрів Європи. На його думку, саме торгові центри сьогодні можуть стати "новими площами нових і старих міст", на яких зустрічаються люди різного віку і соціального статусу, тому тут необхідно проповідувати Добру Новину. "Християни покликані нагадувати про те, що людина коштує  набагато більше, від того, що можна купити або продати і повинна завжди запитувати себе про сенс свого існування", - сказав Архиєпископ.

 

Єрарх розповів, що зараз Папська Рада з нової євангелізації активно працює над складанням календаря заходів, які пройдуть в рамках Року Віри, який розпочне Бенедикт XVI 11 жовтня 2012. "Метою кожної ініціативи повинно бути сприяння пожвавлення віри Божого народу, краще знайомство і переживання особистої зустрічі з Ісусом, таке життя, в якому завжди знайдеться місце бажанню глибшого розуміння змісту християнства ", - додав Архиєпископ Фізікелла. Єрарх закликав вірних познайомитися з Апостольським листом Бенедикта XVI "Porta fidei" ("Врата віри"), щоб увійти в Рік Віри відповідно підготовленим і пережити його плідно, повідомляє radiovaticana.org.

 

Крім того, Архиєпископ нагадав, що цього року буде відзначатися 50-річчя відкриття Другого Ватиканського Собору, подія  яка охарактеризувала діяльність Церкви у ХХ ст .. На думку єрарха святкування цього ювілею стане однією з основних подій 2012.