//

Архиєпископ Фізікелла про Рік Віри

Рік Віри не випадково був проголошений завчасно. Папа хоче, щоб усі повною мірою зрозуміли, що має бути метою цього року, перш ніж будуть створені програми та ініціативи. Про це, як повідомило Радіо Ватикану, заявив Архиєпископ Ріно Фізікелла, глава Папської ради у справах нової євангелізації. У цій ватиканській дикастерії буде створено секретаріат у справах координації  заходів, присвячених Року Віри.

 

Ватиканський єрарх зазначив, що ініціатива Папи переслідує дві мети: по-перше, допомогти в особистій зустрічі з Ісусом Христом, і по-друге – краще зрозуміти зміст християнської віри: те, у що ми віримо. "Після ІІ Ватиканського Собору особливо підкреслювалася дихотомія між вірою офіційною та вірою особистою, якою живемо на щодень. Такий поділ не має сенсу. Зміст віри – це правда про моє життя", - підкреслив Архиєпископ Фізікелла, відзначивши, що Собор буде однією з головних тем оголошеної Папою ініціативи.

 

Цей Рік Віри має конкретну мету: аби кожен католик глибоко пізнав зміст молитви "Вірую", щоб міг проголошувати її з повним розумінням, як свою щоденну молитву. На думку глави ватиканської  дикастерії, ініціатива Папи також є доброю нагодою заново відкрити  християнських письменників, які змогли написати про віру, таких як Честертон і Пегі.