//

Архиєпископ Фізікелла: "Нова євангелізація вимагає нової мови"

"Нова євангелізація вимагає не нового вмісту, а нового місіонерського натхнення в тих ситуаціях, в яких вона сьогодні здійснюється", - сказав архиєпископ Ріно Фізікелла, голова Папської Ради з нової євангелізації, в інтерв'ю ватиканському виданню "L'Osservatore Romano".

 

Архиєпископ Фізікелла зазначив, що Церква вказує світу на "знаки святості". "Мучеництво багатьох християн" хоч і не відрізняється сьогодні від того, яке існувало століття тому, є, в деякому розумінні, "дійсно новим", оскільки "змушує, часто байдужих людей нашого часу, задуматися над сенсом життя і даром віри".

 

Нова євангелізація необхідна, оскільки змінився контекст, в якому живуть сучасні люди в епоху нових теорій і ідеологій. "Сьогодні видно бажання нав'язати свої погляди, але не схилити людей шукати правду", - відзначив єрарх.

 

Нова євангелізація вимагає нової мови, зрозумілої сучасній людині, особливо якщо йдеться про релігійну мову. "Відкриття особливостей мови для пліднішої комунікації є конкретним завданням, щоб євангелізація була по-справжньому новою", - підкреслив в своєму інтерв'ю "L'Osservatore Romano" архиєпископ Фізікелла.

 

Джерело: www.catholic.uz