//

Архиєпископ Фізікелла: Нова євангелізація не є викликом для інших, а завданням для нас

Нова євангелізація є викликом для Європи, але не тільки, зазначив Архиєпископ Ріно Фізікелла. Це виклик для Церкви – вийти і показати себе людям, насамперед тим, які колись в минулому зустрічали Ісуса Христа, але з часом забули про Нього, додав глава Папської Ради з нової євангелізації. Єрарх вважає, що потрібно зробити так, щоб сучасна людина відчувала, що віра необхідна їй, як повітря, особливо в умовах сучасної кризи та дезорієнтації.

 

Завдання нової євангелізації, на думку ватиканського єрарха – зробити Церкву домом для сучасної людини, де б вона відчувала захищеність і могла спокійно дивитися в майбутнє. Архиєпископ переконаний, що сучасна криза породила культуру, яка вже не в змозі створити нічого екзистенціального. Вона відбувається передусім на рівні окремої людини. "Проте криза – це завжди перехідний етап, ніколи не остаточний момент, ні в історії, ні в житті людства", – нагадав Архиєпископ Фізікелла і додав, що "криза має допомогти знайти рішення, а потім з'ясувати, де ми є і куди хочемо йти далі". І нова євангелізація є таким орієнтиром, який дає надію зневіреній людині через Христа і Його Євангеліє.

 

Нова євангелізація, за словами глави Папської Ради, є не лише викликом для інших, але перш за все нашою відповідальністю, тому що змушує нас подивитися глибше, озирнутися назад і повернутися до витоків.

 

За матеріалами  be.radiovaticana.org