//

Архиєпископ Фізікелла: Ісус є істинною відповіддю на всі запитання

Архиєпископ Рино Фізікелла заявив, що жовтень 2012 року стане найважливішим етапом на шляху нової євангелізації в Церкві. Саме тоді католицькі єрархи з усього світу зберуться в Римі на Синод з нової євангелізації, щоб обговорити нові виклики Церкви у проповіді Христа.

 

Наступний рік є також "Роком Віри". "Я думаю, що наступний рік стане справді великою подією для розмови про нову євангелізацію", – сказав Архиєпископ Фізікелла. "Цілий рік ми будемо розмірковувати про віру, про нашу участь у ній, про наш вибір віри, а також про наші знання змісту своєї віри", – повідомив єрарх.

 

Архиєпископ Фізікелла є головою Папської Ради з нової євангелізації, дикастерії, яку торік створив Святіший Отець

.

"Місія нової євангелізації, – сказав Архиєпископ Фізікелла – об'явити, що Ісус Христос є істинною відповіддю на всі запитання, які чоловіки і жінки мають сьогодні, намагаючись розібратися у своєму житті".

 

Минулого місяця Папська Рада запросила 8 тисяч осіб, що залучені в різні форми євангелізації, до Риму, щоб обговорити цю тему під час дводенної конференції.

 

Завдання Папської Ради на 2012–13 роки були визначені в Апостольському посланні Бенедикта XVI "Porta Fidei" (Двері віри), яке було опубліковане в жовтні 2011 року. Ним Святий Отець встановив також "Рік Віри". Архиєпископ Фізікелла нагадав, що документ "Porta  Fidei" заохочує кожного єпископа разом зі священиками і мирянами знайти спеціальний урочистий момент в єпархії, щоб публічно визнати свою віру".

 

Синод Єпископів для нової євангелізації, про який згадав ватиканський єрарх, відбудеться 7–28 жовтня наступного року в Римі на тему "Нова євангелізація для передачі християнської віри".

 

За матеріалами www.radiovaticana.org