//

Архиєпископ Філона про Всесвітній День Місій

23 жовтня буде відзначатися Всесвітній День Місій – особливий момент, коли Церква розмірковує про своє місійне покликання. Цей день з'явився з ініціативи Конгрегації Євангелізації Народів у 1927 році  та відтоді відзначається щороку у передостанню суботу жовтня.

 

З нагоди Дня Місій нинішній глава цієї папської дикастериі архиєпископ Фернандо Філона в інтерв'ю Ватиканському радіо розповів, що Бенедикт XVI, вибираючи тему "Як Отець послав мене, так і я посилаю вас", хотів підкреслити, що кожен охрещений вірний покликаний нести Євангеліє миру і реалізувати цей заповіт Христа.

 

Єрарх зазначив, що в цьому контексті стає дуже важливим також заклик Святішого Отця про необхідність нової євангелізації – місії серед тих людей, які знайомі з Євангелієм, але забули про нього або навмисно ігнорують. Архиєпископ Філона підкреслив також, що пожертви, які будуть збиратися у храмах цього дня, будуть призначатися саме на реалізацію евангелізаційних проектів.

 

"Йдеться про пожерти, які допоможуть у створенні єпархій, вихованні священиків і монахів, дати все необхідне для того, щоб Церква жила, щоб жила євангелізація, літургійне життя: тобто щоб будувалися храми, велася робота серед молоді через школи та університети. Ця допомога буде спрямована також на проекти, які сприяють людському розвитку, захисту жінок, дітей, турботі про здоров'я. Так увесь світ відчує щирість християн, які таким конкретним чином беруть участь у проголошенні Євангелія, хоча і не роблять цього безпосередньо".

 

Архиєпископ Філона розповів, що супроводжуватиме Понтифіка, під час його апостольської подорожі до Беніну, яка відбудеться у листопаді 2011 року. "Важливим моментом цієї подорожі й однією з його головних цілей буде підписання спеціального Апостольському звернення, спрямованого на те, щоб допомогти примиренню, справедливості та миру на цьому континенті ", – зазначив єрарх.


За матеріалами Радыё Ватыкана