//

Архиєпископ Етеровіч: ефективність євангелізації залежить від свідчення віруючих

Архиєпископ Нікола Етеровіч, Генеральний секретар Синоду єпископів, розповів у інтерв'ю для Ватиканського радіо, що учасники зустрічі Ради секретаріату Синоду єпископів, що відбулася у Ватикані, проаналізували першу частину відповідей єпископських конференцій з усього світу, що стосуються проведення Синоду єпископів на тему «Нова євангелізація для передачі християнської віри». Говорячи про неефективність сучасних форм євангелізації єрарх зазначив, що до неї треба підходити з новим ентузіазмом, методами і виразом.

 

«Євангелізація опирається на ту реальність, яка вже існує і стосується людей, які були хрещені, але перебувають далеко від Церкви, не були євангелізовані і не практикують католицької віри. Таких людей в багатьох країнах дійсно багато»,– сказав єрарх.

 

Архиєпископ Етеровіч зазначив, що неефективність сучасних форм євангелізації залежить від багатьох факторів, часто також від контрасвідчення самих членів Церкви. Тому одним з факторів, який може вплинути на ефективність нової євангелізації, на думку єрарха, є покаяння і особиста святість віруючих.

 

Єрарх зазначив, що єпископи різних країн світу підкреслюють особливу важливість сім'ї в справі передачі віри. Він підкреслив, що там, де сім’я не може виконувати цієї функції, через невіру батьків, важливу роль відіграє суспільство, яке має допомогти сім'ям через катехизацію батьків і молоді. Окрім того, Архиєпископ Етеровіч назвав «завбачливим» рішення Папи оголосити Рік віри. «Віра – це компас, який нас веде, також і в цій новій ситуації, в якій ми живемо»,– сказав єрарх.
 

Читати повний текст документу НОВА ЄВАНГЕЛІЗАЦІЯ ДЛЯ ПЕРЕДАЧІ ХРИСТИЯНСЬКОЇ ВІРИ. LINEAMENTA