//

Архиєпископ Дубліна закликає передавати віру молоді

Криза віри в ірландському суспільстві – це не результат скандалів у Католицькій Церкві, а нездатність передати віру молодому поколінню, – вважає архиєпископ Дубліна Діармуід Мартін і закликає до радикальних змін в способі передачі віри. На його думку, парафії зосереджуються на катехизації, а не на євангелізації молоді, і це є причиною релігійної байдужості молодих людей.

 

Архиєпископ Дубліна нещодавно прочитав у Вашингтоні лекцію «Віра і служіння: нерозривний зв'язок», у якій вказав на занедбування вірними у його єпархії релігійних практик. Тільки 18% католиків Дубліна регулярно відвідують Служби Божі. Архиєпископ зазначив, що 90% початкових шкіл в Ірландії перебувають під опікою Католицької Церкви, і оскільки лише 18% католиків є практикуючими, то треба констатувати, що таїнств молодь готують люди, які самі не беруть в них участі.

 

Минулі помилки полягають у тому, що молоді ірландці були найбільше прокатехизованою молоддю Європи і в той же час найменш проєвангелізованою. І якщо цього не змінити, то Ірландія, яка в минулому була країною масового католицизму, може не мати наступного покоління молодих католиків.

 

За матеріалами: ekumenizm.pl