//

Архиєпископ Дубліна захищає роль Церкви у суспільному житті Ірландії

Архиєпископ Дубліна Діармуд Мартін захистив інститут шлюбу, висловивши у своєму виступі 15 березня занепокоєння з приводу перегляду ірландської конституції, стверджуючи, що Католицька Церква залишається сильною в Ірландії.

 

Виголошуючи промову в Інституті Матері Божої, архиєпископ виступив проти планів забезпечити офіційне визнання одностатевих "шлюбів", заявивши, що це підірвало б статус шлюбу, який є "фундаментальним благом, що заслуговує унікального захисту."

 

Архиєпископ Мартін також висловив стурбованість щодо запропонованого референдуму про права дітей. Він наголосив на необхідності визнання батьків основними вихователями своїх дітей, і виступав проти переконання, що "просте перенесення відповідальності з батьків на державу забезпечить ефективніше вирішення."

 

 

"Церква повинна завжди мати внутрішню свободу займати непопулярну в культурному відношенні позицію", - сказав Архиєпископ, застерігаючи водночас: "Якщо б, натомість, Церква підтримувала лище "політично коректні позиції", "життя Церкви стало б свого роду громадянською релігією: політично правильне, не маючи наріжним каменем Євангеліє."

 

Хоча він прийняв поширене переконання, що Католицька Церква в Ірландії потребує реформи, Архиєпископ відкинув ідею, що ця реформа спричинить структурні або доктринальний зміни. Метою є не розробка нових радикальних планів, а заохочення чесноти і вірності посланню Євангелія, сказав він, нагадавши своїм слухачам, що "великі реформатори в історії Церкви були насамперед не стратегічними аналітиками, а святими".

 

Архиєпископ сказав, що незважаючи на серйозні проблеми, Католицька Церква зберігає свою фундаментальну життєву силу. "Церква в Дубліні, можливо, не настільки чисельна, як колись, але вона далеко не на межі розпаду" - сказав він.

 

За матеріалами: Сatholic Сulture