//

Архиєпископ Челлі коментує послання Папи: «Мовчання – золото»

24 січня в прес-центрі Святого Престолу відбулася презентація Послання Бенедикта XVI на 46-й Всесвітній день засобів масової комунікації на тему: «Мовчання і Слово: шлях до євангелізації». Архиєпископ Клаудіо Марія Челлі, голова Папської ради зі засобів масової комунікації, наголосив під час презентації, що у своєму посланні Святіший Отець аналізує культуру людських відносин: «В останні роки Папа був дуже уважний до процесів і динаміки комунікації, особливо в контексті культурних змін, що відбуваються в руслі розвитку технологій». За словами єрарха, Святіший Отець звертає увагу на класичний аспект людських відносин: мовчання і поєднання: мовчання-слова.

 

Глава Папської Ради нагадав давню мудрість про те, що мовчазне слухання може виражати близькість, солідарність і турботу про інших. Мовчання, за словами Архиєпископа Челлі, є активним ставленням – дає іншому простір для висловлювання. Єрарх звернув увагу, що Папа ставить фундаментальне питання, яким є пошук істини. Це, в свою чергу, говорить про важливість мовчання як привілейованого стану, в якому людська істота перебуває сама перед собою і перед Богом.

 

На думку голови Папської ради, Святіший Отець в кількох словах зміг допомогти нам дізнатися таємничий вимір відносин між спогляданням і апостольством. «Саме в цій таємниці народжується місія Церкви, яка заохочує християн бути проповідниками надії і порятунку, свідками любові, яка сприяє людській гідності та будує справедливість і мир», – підкреслив Архиєпископ Челлі під час презентації Послання Бенедикта XVI на 46-й Всесвітній день засобів масової комунікації .

 

За матеріалами: radiovaticana.org