//

Архиєпископ Беччу про перспективи співробітництва Ватикану та Італії

Італійський досвід може бути корисною моделлю для інших країн в тому, що стосується розвитку церковно-державних взаємин і взаємної співпраці. Про це розповів Архиєпископ Джованні Анджело Беччу, заступник держсекретаря Святого Престолу із загальних справ, на конференції, організованій посольством Італії у Ватикані. Зустріч мала назву «Церква, держава, регіони та єдність Італії", її підготовлено у зв'язку зі святкуванням 150-річчя об'єднання країни.

 

 

Архиєпископ Беччу насамперед звернув увагу на інтелектуальні зусилля юристів. Завдяки відповідному договору можуть виникати угоди не тільки між Святим Престолом та італійською державою, а й між органами державного управління та церковними сферами, складаючи основу для двосторонньої співпраці. Створенню спільної національної ідентичності італійців сприяли також багато людей, що пов'язані з Церквою, як світські, так і релігійні.

 

Важливим інструментом цієї самобутності стала італійська мова, яка є широко поширеною навіть серед іноземців, це треба значною мірою пов'язувати з церковними та папськими навчальними закладами. Архиєпископ Беччу також вказав на італійсько-ватиканську співпрацю, яка вже існує на рівні дипломатичних представництв. Як приклад він навів гуманітарну допомогу для жертв терористичних атак на халдейську святиню в Багдаді торік.

 

 

За матеріалами: Radio Watykańskie