//

Архиєпископ Барселони відвідає Україну

З 15 по 19 липня архиєпископ Барселони, кардинал Луїс Мартінес Сістач відвідає Україну на запрошення Верховного архиєпископа Києво-Галицького Святослава Шевчука. Глава греко-католицької Церкви України сказав, який "запросив архиєпископа Барселони, щоб віддячити за  підтримку і пастирську турботу, які протягом останніх років Барселонська архиєпархія надає української греко-католицької громади, що проживає в іспанській столиці, а також за турботу про греко-католицьких семінаристів, які готуються до отримання священичих свячень в духовній семінарії Барселони ".

 

Завдяки цьому візиту, кардинал Мартінес Сістач зможе "ближче познайомитися з українським народом та Греко-Католицькою Церквою і особисто оцінить шлях віри українського народу», - сказав архиєпископ Шевчук.

 

У повідомленні Греко-католицької Церкви наголошується, що головною метою візиту буде "встановлення більш тісних відносин між двома Церквами". 15 липня кардинал Сістач прибуде до Львова,  де відвідає Собор св. Юра, Католицький університет і духовну семінарію. У неділю, 17 липня, єрарх прибуде до Києва, де відвідає багато релігійні установи і зустрінеться з архиєпископом Києво-Галицьким в емеритурі, кардиналом Любомиром Гузаром.

 

Джерело: Радіо Ватикан