//

Архиєпископ Адукану: необхідна євангелізація сім'ї в Африці

Під час своєї апостольської подорожі до Беніну у Апостольській нунціатурі цієй країни Святіший Отець зустрівся з сім'єю Архиєпископа Бартелемі Адукану, секретарем Папської Ради з питань культури, котрий багато років тому захистив докторську дисертацію на тему відносин між Церквою і традиційними африканськими релігіями, на той час, ще у професора Ратцінгера. В інтерв'ю єрарх розповів, що під час цієї зустрічі сім'я Адукану подарувала Папі крісло з найміцнішого африканського дерева, подібне до того, яке мав кардинал Ґантін.

 

Архиєпископ Адукану зазначив, що візит Папи в Бенін, означає велику надію, тому що після Синоду Єпископів Африки Святіший Отець говорив про Чорноий континент, як про "легені" людства. "Одним із викликів, який стоїть перед Церквою в Африці є турбота про збереження сімейних цінностей, однак необхідно також пам'ятати про загрозу магічних ритуалів, які дуже поширені на континенті", - зазначив єрарх.

 

"Як існує культ святих, так для нас існує потреба зберегти пам'ять про наших предків, але розрізняти це від" вуди ". Це серйозне завдання лежить перед християнами і реалізується через сім'ю, яка згідно з вчення II Ватиканського Собору є "домашньою Церквою".

 

На думку єрарха саме ця "домашня Церква" повиннна бути мостом, щоб охопити всі великі африканські сім'ї. "Якщо не зробити цього, існує небезпека, що християнська африканська сім'я повернеться до старої африканської сім'ї, що стане причиною з'являення різного синкретизму", - сказав Архиєпископ.

 

Архиєпископ Бартелемі Адукану, був призначений секретарем Папської ради з питань культури в грудні 2009 р. 8 жовтня 2011 Кардинал Бертоне у Базиліці св. Петра уділив йому єпископське свячення.

 

За матеріалами Ватыканскае радыё