//

Археолог зібрав найбільшу колекцію біблійних артефактів

Колекціонер, який називає себе «Індіана Джонс біблійної археології», допоміг зібрати найбільшу в світі приватну колекцію біблійних текстів і артефактів.

 

Починаючи з листопада 2009 року, др. Скотт Керролл особисто переглянув, вивчив і купив близько 50 000 біблійних папірусів, текстів і артефактів. Саме у той час він поступив на роботу в Green Collection, названої на честь сім'ї Грін, засновників та керівників Hobby Lobby, найбільшого в світі приватного магазину художніх виробів, повідомляє ToledoBlade.com.

 

Серед найяскравіших експонатів Green Collection - одна з найбільших приватних колекцій сувоїв Мертвого моря, 4000 примірників єврейської Тори, рідкісні рукописи, що світяться, ранні трактати і Біблії Мартіна Лютера, найбільша колекція в західній півкулі клинописних табличок ранньої форми писемності.

 


У цьому місяці Green Collection демонструється у Ватикані, представляючи 152 артефакти, виставлених в контекстному оздоблені, починаючи з відновленою Кумранської печери, де були знайдені сувої Мертвого моря, до чернечих келій для переписування та розкопок римського сміттєвого міста в Єгипті.

 

«Деякі люди, коли думають про Біблію, уявляють неподільну книгу. Але, насправді, це основа, яка об'єднує юдеїв, католиків, православних і протестантів », - розповідає Керролл - «Мені здається, що така виставка підтверджує їх спільні основи».

 


Колекція продовжує зростати, для неї ще не знайдено постійного приміщення, але є плани побудувати музей, де вона буде безкоштовно доступною для публіки, допомагаючи людям вивчати і надихатися історією Біблії.

 


Один з найвідоміших проектів Керролла був створений під час розкопок найстарішого монастиря в світі в єгипетській Сахарі. Він створив комп'ютерну програму, яка з'єднує тисячі студентів з 35 країн в реальному часі з розкопками. Програма була обрана серед п'яти найпопулярніших освітніх сайтів Інтернету і залишається постійною виставкою в музеї Смітсонівського інституту.

 

«Я познайомився з Грінами в 2005 році через мого друга, і я знав, що вони цікавляться Біблією і релігією, і у них дуже успішний бізнес», - розповідає Керролл про те, як зародилася мрія про історичний музей. «Раз на рік протягом 5 років я приїжджав до них і просто говорив про необхідність об'єднаного музею Біблії, який дійсно буде спрямований на дослідження і важливість цієї книги. П'ять років вони слухали, але вказували мені на двері ».

 

І все ж в 2009 році на аукціоні в Лондоні, де повинні були продаватися важливі біблійні артефакти, археолог знову зустрівся з Гріном. У той час вони попросили містера Керролла призначити ціну і дали йому дозвіл на заявку.

 

«Ми змогли придбати 5-7 предметів», - згадує він.

 

З того часу Керролл подорожує по світу і придбав уже близько 50 тисяч артефактів, пов'язаних з Біблією. Але перед тим, як буде готовий біблійний музей, він планує придбати ще більше.

 

Археолог, збираючи артефакти, наполягає на доведенні автентичності кожного.

 

«Ми дуже обережні, досліджуючи всі покупки, і повністю розуміємо всі питання і проблеми», - сказав він. «Я працюю в тісному співробітництві з національними та міжнародними агентствами, які повідомляють про підозрілі предмети у нашій області».

 

Керролл і Гріни вважають, що Green Collection послужить як вченим і академікам, так і суспільству в цілому.

 

Джерело: CNL-NEWS